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PH Balance- Equilibrio Acido -Base - PART 3

[English]

Blood PH Balance– Taken from the book „El Equilibrio a Través de la Alimentación” from Olga Cuevas – PART 3

“How to Measure the Alkaline Reserve
1st – measure the saliva PH (with PH indicator paper) with minimum 2 hours fasting;
PH 6,7 – 7: very good alkaline reserve
PH 6,4 – 6,6: good
PH 6,1 – 6,3: lost of alkaline reserve
PH under 6,1: danger
PH 7,1 or superior: see if there’s factors like stress, excitement, medication, parasites, infections, strong emotions…

2nd – the lemon test;
It’s done after the above mentioned
Drink the juice of half lemon in a ¼ water cup without adding sugar. Rinse all the mouth and then swallow. Wait for a minute and then measure the PH. Wait another minute and then measure it again. Like this 3 to 4 times.
PH 8 or superior: good alkaline reserve
PH between 8 and 7: precaution
PH inferior to 7: small alkaline reserve – do not fast

3rd – urine test;
a) After a day eating foods that are “acid producers” check for the first hour urine of the next morning:
PH between 5,7 – 6: normal
PH superior than 6,8: there’s no alkaline reserve, the body is using ammoniac to neutralize the acids
b) Measure the PH of the first hour urine in a random day:
PH acid – somewhere near 5
c) Measure the second hour urine PH eating normal
PH 6,5 – 6,2: normal
PH 6,2 – 5,8: acidified urine
PH 5,8: very acidified urine
d) The first hour urine after an alkalinizing diet should be around 7

When these values are being interpreted other factor should be considered like; stress, eating to much, fasting, trips, medication, etc.”

Part 2 *** Now will get really interesting; on the next part we will talk about the Causes of Acidity.

***
[Español]
El Equilibrio Ácido-Base – sacado del libro „El Equilibrio a Través de la Alimentación” de Olga Cuevas – PARTE 3

“Medida de la Reserva Alcalina
1°.- Medir el PH de la saliva (con papel indicador) después de al menos 2 horas de ayuno.
PH de 6,7 – 7: muy buena reserva alcalina
PH de 6,4 – 6,6: buena
PH de 6,1 – 6,3: pérdida de reserva alcalina
PH por debajo de 6,1: peligro.
PH /,1 o superior: ver si hay estrés, excitación, medicamentos, parásitos, infecciones, emociones…

2°.- Test del Limón
Se hace a continuación del anterior.
Se toma el zumo de medio limón en un cuarto de vaso de agua sin endulzar. Se enjuaga la boca con él y se traga. Se espera un minuto y se mide el PH. Se espera otro minuto y se vuelve a medir. Así hasta 3 o 4 veces.
Si el PH es 8 o superior: buena reserva alcalina
Si está entre 7 y 8: precaución
Si es inferior a 7: poca reserva alcalina. No hacer ayunos.

3°.- Test de la orina
a) Después de comer un día alimentos formadores de ácidos mirar el PH de la orina de la primera hora del día siguiente.
Entre 5,7 – 6: normal
Mayor de 6,8: no hay reserva alcalina, el organismo utiliza amoniaco para neutralizar los ácidos.
b) Medir el PH de la orina de la primera hora un día cualquiera.
Debe resultar ácido, alrededor de 5.
c) Medir el PH de la orina de la segunda hora comiendo lo habitual.
Entre 6,5 – 6,2: normal
Entre 6,2 – 5,8: orina acidificada
Menor de 5,8: muy acidificada.
d) El PH de la orina de la primera hora después de una dieta alcalinizante será alrededor de 7.

A la hora de interpretar los resultados, hay que tener en cuenta que ciertos factores acidifican: estrés, comilonas, ayunos, viajes, medicamentos…”

Parte 2 *** Ahora las cosas se tornan realmente interesantes; no te lo pierdas la proxima sección – Causa de la ACIDOSIS.

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