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Blood PH - Equilibrio Acido -Base - PART 7

[English]
Blood PH Balance– Taken from the book „El Equilibrio a Través de la Alimentación” from Olga Cuevas – PART 7

“Acid foods
Fruits have acids: malic, tartaric, citric, sorbic, etc., that are completely metabolized in energy, carbon dioxide and water by people with vitality and when the weather is hot. Contrary to static people, not resistant to the cold and that get tired easily that have difficulty to metabolize and eliminate these acids; producing some symptoms of acidosis: very sensitive respiratory mucosa, easily irritated by the cold, presence of expectoration and eye secretions when there’s a minimum of cold weather, painful tooth feeling when eating fruit, cold, nervousness and insomnia, low blood pressure, fatigue one hour after eating fruit, cramps, spasms…
The same happens when there excess of sugar, other acid flavour foods that act like acids or like a base (salt) depending on the individual metabolism. Such foods are: yoghurt, kefir, tomatoes, sorrel, fermented cabbage, honey, vinegar…
The best hour to eat fruits and acids would be at 5pm when the oxidation and the neuro-endocrinal mechanism perform perfectly. Eat alone, in hot weather and a quantity according with the vitality”.

Part 6 *** NEXT! – Acidifying and alkalinizing foods

***

[Español]
El Equilibrio Ácido-Base – sacado del libro „El Equilibrio a Través de la Alimentación” de Olga Cuevas – PARTE 7

“Alimentos ácidos
Las frutas tienen ácidos: málico, tartárico, cítrico, sórbico, etc., son completamente metabolizados en energía, dióxido de carbono y agua por las personas vitales y cuando hace calor. Por el contrario, las personas poco vitales, poco resistentes al frío y que se cansan con facilidad, tienen dificultad para metabolizar y eliminar estos ácidos produciéndoles algunos de los síntomas de la acidificación: mucosas respiratorias muy sensibles, fácilmente irritadas por el frío; secreción catarral y de ojos al menor frío; sensación dolorosa y desagradable en los dientes al comer fruta; frío, nerviosismo e insomnio; hipotensión; fatiga una hora después de haber comido fruta; calambres; espasmos…
Al igual que con la fruta ácida, o con la dulce en exceso, ocurre con otros alimentos de sabor ácido que actúan como ácidos o como bases en función del metabolismo de cada individuo. Dichos alimentos son: yogurt, kefir, tomates, acedera, col fermentada, miel, vinagre…
La mejor hora para comer las frutas y los ácidos sería las cinco de la tarde, cuando los procesos de oxidación y los mecanismos neuroendocrinos “ruedan” perfectamente. Deben comerse solos, en época caliente y en cantidad de acorde con la vitalidad.”

Parte 6 *** En seguida! – Alimentos acidificantes y alcalinizantes

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