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The other truth about milk - La otra verdad acerca de la leche - Part2

[English]
The problem with the milk from animals – from the book “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Part2

2. The Maternal milk
The maternal milk is the only food that is truly adapted to the newborn baby and young child needs. This is a logic consequence of the Darwin laws of natural selection going on for millions of years.
The child needs vary with the age, and it’s important to highlight that the maternal milk composition modifies with time.
We can identify, successively:
- Colostrum, during the first five days after giving birth
- Transition milk, from the sixth until the fifteenth day
- Mature milk, form the sixteenth day until the fifteenth month.
These 3 different milk types differ regarding the glucide composition, lipids, proteins, minerals, oligo-elements and vitamins (André, 1983).
During the breast feeding the milk composition suffer an evolution. Particularly the lipids content increases provoking fullness.”

Next: Comparing the maternal milk with cow milk

***
[Español]
El problema de la Leche animal – del libro “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Parte2

“2. La leche materna
La leche materna es el único alimento realmente adaptado a las necesidades del recién nacido y del niño pequeño. Este hecho es una consecuencia lógica de las leyes darwinianas de la selección natural ejercidas durante millones de años.
Las necesidades del niño varían con la edad, y es importante señalar que la composición de la leche materna se modifica con el tiempo.
Podemos distinguir, sucesivamente:
- El calostro, durante los cinco primeros días del posparto.
- La leche de transición, del sexto al decimoquinto día.
- La leche madura, del decimosexto día al decimoquinto mes.
Estas tres clases de leche varían respecto a la composición de glúcidos, lípidos, proteínas, minerales, oligoelementos y vitaminas (André, 1983).
Durante el amamantamiento, la composición de la leche evoluciona. En particular, el contenido en lípidos aumenta para provocar saciedad.”

Enseguida: Comparación entre leche materna y leche de vaca

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