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The other truth about milk - La otra verdad acerca de la leche Part 9

[English]
The problem with the milk from animals – ADAPTED from the book “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Part 9

The negative effects of the cow milk
Child and adults develop cow milk intolerance that is manifested in acute digestive problems when milks is ingested. These people should be considered lucky, because they stop consuming a food that if consumed for a long period of time could provoke negative effects.
If we explore literature, we can see that the cow milk and its derivates have been incriminated in several diseases:
1) In the poli-arthritis rheumatoid, by suppressing the dairy the arthritis diminishes and its reintroduction is followed by the returning of the disease by a considerable percentage of patients (Darlington, 1986).
2) In juvenile diabetes, Karlajalainen & co. (1992) observed an elevated amount of antibodies against cow proteins that have a role in the injuries of the endocrine pancreas.
3) In multiple sclerosis , Kousmine (1980) and Swank (1991) obtained important evolution blockages asking to their patients to suppress from their diet saturated fat of animal origin, among them milk and its derivates, substituting by unsaturated fat from vegetable origin.”

Next: More from “The negative effects of the cow milk”
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[Español]
El problema de la Leche animal – ADAPTADO del libro “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Parte 9

Los efectos nocivos de la leche de vaca
Algunos niños y adultos desarrollan una intolerancia a la leche de vaca que se manifiesta en problemas digestivos agudos en cada ingestión de leche. Estas personas pueden considerarse afortunadas, ya que dejan de consumir un alimento que a la larga puede tener consecuencias nefastas.
Si exploramos la literatura, vemos que la leche de vaca y sus derivados han sido incriminados en diversas enfermedades:
1) En la poliartritis reumatoidea, la supresión de los productos lácteos provoca una remisión de las artritis, y su reintroducción es seguida de una recidiva en un porcentaje nada despreciable de pacientes (Darlington, 1986).
2) En la diabetes juvenil de instauración reciente, Karjalainen y col. (1992) observan constantemente un grado elevado de anticuerpos contra las proteínas bovinas y les atribuyen un papel en el origen de las lesiones del páncreas endocrino.
3) En la esclerosis múltiple, kousmine (1980) y Swank (1991) obtuvieron bloqueos de evolución significativos pidiendo a los pacientes que suprimieran de su alimentación las grasas saturadas de origen animal, entre ellas leche y derivados, para sustituirlas por grasas insaturadas de origen vegetal.”

Enseguida: Más sobre “Los efectos nocivos de la leche de vaca”

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