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The other truth about milk - La otra verdad acerca de la leche - Part1

Have you ever though that we are the only adult animal in nature that drinks milk that is not form his mother? Is this natural? Is this healthy?
There are a lot of scientists, doctors, natural doctors and therapists that have a different opinion from the one that we are driven to think by the media;

Milk is not as healthy as the majority of people think!

I’ll drive you through the studies of a renowned French scientist and medical PhD doctor – Jean Seignalet. On his book – “L’alimentation ou la triosiéme médicine” - translated to Spanish (“La alimentación, la 3.a medicina”) he dedicated a full chapter to the health problems related with the ingestion of milk. I will post part of this chapter in the blog so you can read and then judge by yourself.
Have a great reading!

The problem with the milk from animals – from the book “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Part1

“1. The history of the milk from animals
For millions of years ancestral men and even after Homo sapiens drank one only milk – maternal – and uniquely during their first childhood. The petting of milk producer animals started 9000 years ago. The shepherd tribes have consumed milk and their products (butter, cheese, cream, yogurt) in a proportion related to the different animals of the regions they were living; cow, goat, donkey, horse, camel, buffalo, yak, llama, reindeer (Boudet, 1993b).
In Europe, the cattle farming exists since 5000 years. For a long period time the cow milk was used to nurture the calf. The child was breastfed by their mothers or wet nurses. If they used to drink milk they would drink from goat or sheep. The selection of milk producer cows is relatively recent; it started on the XIX century. Mainly during the last 50 years the cow milk reached the important place that occupies in the children nutrition, and also in the adults’.
The most extended diary in Europe have as first origin the cow milk and in small amounts the goats’ and sheep milk. The consumption of cow milk in Spain 2001 was of 4.558 million liters (113 l per capita), below Ireland and Finland, at the same level of Holland, and above Portugal, France and Italy. It has been consumed about 1.388 millions of kilograms of milk derivates (34,4 kg per capita), below the European average, where in countries like France and Greece the cheese consumption is very high. Although, the consumption of product like the yoghurt has extended, in 1964 it was practically inexistent (Agriculture Ministry, Fishing and Food, 2001: García Sanchéz, León Espinosa de los Monteros, 2002).”

Next: The importance of the mother’s milk

***

[Español]
¿Alguna vez ha pensado que somos el único animal adulto que bebe leche que no es el de su madre? ¿Es esto natural? ¿Es esto sano?
Hay muchos cientistas, médicos, médicos naturistas y terapeutas que tienen una opinión distinta a aquella que nos hacen creer en los media.

¡La leche nos es tan sana como la mayoría de las persona piensan!

Le voy a conducir por los estudios de un cientista y catedrático de renombre – Jean Seignalet. En su libro “La alimentación, la 3.a medicina” ha dedicado un capitulo a los problemas de salud relacionados con la ingesta de leche. Voy a transcribir parte de este capitulo en el blog para que usted pueda leer y hacer su propio juicio.
¡Que tenga una lectura fantástica!

El problema de la Leche animal – del libro “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Parte1

“1. Historia de la leche animal
Durante millones de años, los precursores del hombre y después el mismo Homo sapiens consumieron una sola leche, la materna, y únicamente durante la primera infancia. La domesticación de los animales lecheros empezó hace alrededor de 9000 años. Los pueblos pastores han consumido la leche y sus derivados (mantequilla, queso, nata, yogur) proporcionados por los diferentes animales según las regiones: vaca, cabra, oveja, burra, yegua, camello, búfalo, yak, llama, reno (Boudet, 1993b).
En Europa, la ganadería existe desde hace 5000 años. Durante mucho tiempo, la leche de vaca sirvió para alimentar a los terneros. Los niños eran amamantados por su madre o nodriza. Si tomaban leche animal, éste era de cabra o de oveja. La selección de vacas lecheras es relativamente reciente, a partir del siglo XIX. Principalmente durante los últimos cincuenta años, la leche de vaca ha alcanzado el lugar preponderante que en la actualidad ocupa en la nutrición de los niños, y también de los adultos.
Los productos lácteos más extendidos en Europa tienen como origen primero la leche de vaca y, en menor medida, de cabra y oveja. El consumote leche de vaca en España en el 2001 fue de 4.588 millones de litros (113 l /cápita), por de bajo de Irlanda y Finlandia, al nivel de Holanda, y por encima de Portugal, Francia y Italia. Se consumieron 1.388 millones de kilogramos de derivados lácteos (34,4 Kg. /cápita), por debajo de la media europea, donde en países como Francia y Grecia el consumo de queso es elevado. Sin embargo, se ha extendido el consumo de productos como el yogur, que en 1964 era prácticamente inexistente en España (Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, 2001; García Sánchez, León Espinos de los Monteros, 2002).

Enseguida: La importancia de la leche Materna.

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