
The problem with the milk from animals – ADAPTED from the book “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Part 5
Note: I found that the information in this chapter was too technical and not necessary to transmit the essential… so I tried to simplify it for your comfort.
3. Comparing maternal milk with cow milk – Proteins
The maternal milk proteins are presented in 2 forms:
1) In a micelle structure corresponding to the caseins that form the 20% of the total of the proteins
2) In a soluble form corresponding to the proteins from the milk serum, that are 65% of the total protein value. These include several proteins that are very important for:
- - Lactose synthesis
- - Iron and zinc transportation from to the intestines and have an anti-microbe action
- - Cover the newborn intestine membrane and block “strange” proteins; bacterial or viral from penetrating into the blood circulation.
- - Lysozyme, active against certain bacteria
- -Etc.
The cow proteins are very different:
- - The protein quantity is 3 times superior
- - There’s a net predominance of the casein – 80% of the proteins
- - Has a protein (betalactoglobuline), inexistent in maternal milk
- - Etc.
- - Clinical signs of intolerance to cow’s milk
- - Antibodies against several cow proteins
Next: Comparing maternal milk with cow milk – Other Protides (proteins)
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El problema de la Leche animal – ADAPTADO del libro “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Parte 5
Nota: Consideré que la información contenida en esta sección era demasiado técnica y innecesaria para transmitir lo esencial… así que intente simplifícala para su conforto.
3. Comparación entre la leche materna y la leche de vaca – Proteínas
Las proteínas de la leche materna se presentan bajo dos formas:
1) Una forma micelar correspondiente a las caseínas que forman el 20% del total de las proteínas.
2) Una forma soluble correspondiente a las proteínas del lactosuero, que forman el 65% del total de las proteínas. Estas incluyen varia proteínas que son importantes para:
- - Síntesis de la lactosa
- - En el transporte del hierro y del zinc al intestino y ejerce una acción antibacteriana.
- - Recubrir la mucosa intestinal del recién nacido e impedir la penetración en la circulación general de proteínas “extrañas”, bacterianas o virales.
- - La lisozima, activa contra ciertas bacterias.
- -Etc.
Respecto a las proteínas, la leche de vaca resulta muy diferente:
- - La cantidad de proteínas es 3 veces superior
- - Hay un predominio neto de las caseínas, que constituyen el 80% de las proteínas.
- - Tiene una proteína (betalactoglobulina) ausente en la leche materna.
- - Etc.
- - Signos clínicos de intolerancia a la leche de vaca
- - Anticuerpos contra diversas proteínas bovinas.
Enseguida: Comparación entre la leche materna y la leche de vaca – Otros Prótidos (proteínas)
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