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The other truth about milk - La otra verdad acerca de la leche Part 5

[English]
The problem with the milk from animals – ADAPTED from the book “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Part 5

Note: I found that the information in this chapter was too technical and not necessary to transmit the essential… so I tried to simplify it for your comfort.

3. Comparing maternal milk with cow milk – Proteins
The maternal milk proteins are presented in 2 forms:
1) In a micelle structure corresponding to the caseins that form the 20% of the total of the proteins
2) In a soluble form corresponding to the proteins from the milk serum, that are 65% of the total protein value. These include several proteins that are very important for:
  • - Lactose synthesis
  • - Iron and zinc transportation from to the intestines and have an anti-microbe action
  • - Cover the newborn intestine membrane and block “strange” proteins; bacterial or viral from penetrating into the blood circulation.
  • - Lysozyme, active against certain bacteria
  • -Etc.
All these different proteins, besides their specific properties, give to the child the several essential amino acids that are needed.
The cow proteins are very different:
  • - The protein quantity is 3 times superior
  • - There’s a net predominance of the casein – 80% of the proteins
  • - Has a protein (betalactoglobuline), inexistent in maternal milk
  • - Etc.
Furthermore the molecular structure of the cow proteins is different from the human proteins. Some of them partly resist to the enzyme digestion and to the healthy intestinal bacteria. These “big” molecules (macro-molecules) will pass over the small intestine mucosa – badly protected by insufficient mucus and not adequate as well. Because of this it’s usual to observe in the child:
  • - Clinical signs of intolerance to cow’s milk
  • - Antibodies against several cow proteins

Next: Comparing maternal milk with cow milk – Other Protides (proteins)

***

[Español]
El problema de la Leche animal – ADAPTADO del libro “La alimentación, la 3.a medicina” by Jean Seignalet – Parte 5

Nota: Consideré que la información contenida en esta sección era demasiado técnica y innecesaria para transmitir lo esencial… así que intente simplifícala para su conforto.

3. Comparación entre la leche materna y la leche de vaca – Proteínas
Las proteínas de la leche materna se presentan bajo dos formas:
1) Una forma micelar correspondiente a las caseínas que forman el 20% del total de las proteínas.
2) Una forma soluble correspondiente a las proteínas del lactosuero, que forman el 65% del total de las proteínas. Estas incluyen varia proteínas que son importantes para:
  • - Síntesis de la lactosa
  • - En el transporte del hierro y del zinc al intestino y ejerce una acción antibacteriana.
  • - Recubrir la mucosa intestinal del recién nacido e impedir la penetración en la circulación general de proteínas “extrañas”, bacterianas o virales.
  • - La lisozima, activa contra ciertas bacterias.
  • -Etc.
Todas estas proteínas, además de sus propiedades específicas, aportan al niño los diversos aminoácidos esenciales que le son necesarios.
Respecto a las proteínas, la leche de vaca resulta muy diferente:
  • - La cantidad de proteínas es 3 veces superior
  • - Hay un predominio neto de las caseínas, que constituyen el 80% de las proteínas.
  • - Tiene una proteína (betalactoglobulina) ausente en la leche materna.
  • - Etc.
Además, las proteínas bovinas tienen una estructura molecular diferente de las proteínas humanas. También algunas proteínas bovinas resisten, al menos en parte, a la digestión por enzimas y a la flora bacteriana, las dos mal adaptadas. Las moléculas grandes (macromoléculas) atravesarán la mucosa del intestino delgado, mal protegido por un mucus cuantitativamente insuficiente y no adecuado. Por ello se suelen observar en el niño:
  • - Signos clínicos de intolerancia a la leche de vaca
  • - Anticuerpos contra diversas proteínas bovinas.

Enseguida: Comparación entre la leche materna y la leche de vaca – Otros Prótidos (proteínas)

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